Дует "Ритон", Тоника СВ" и впечатляващо дрон шоу ще забавляват сливенската публика в празничните дни. Концертът на легендарния български дует с над 40-годишна история е предвиден за тази вечер, 23 май, на откритата сцена на пл. "Хаджи Димитър“. Той ще започне в 19.30 ч. Преди това, от 18 ч. в зала "Сливен“, ще се състои традиционният концерт, на който ще бъде връчена наградата "Аргира Жечкова“. Вечерта ще завърши с празнични илюминации в 21 ч.

Концертът на любимата българска група "Тоника СВ“ ще се състои вечерта на 24 май. Музикалното шоу ще зарадва сливенската публика с едни от най-големите хитове на групата. Началото е от 19.30 ч. на откритата сцена на пл. "Хаджи Димитър“. За жителите и гости на Сливен ще пеят и "Тримата български тенори“.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен, ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища. То ще тръгне от Градската градина в 11 ч. и ще продължи по Главната улица до площад "Хаджи Димитър“. Там, от 11.30 ч., ще започне общоградската тържествена церемония.

От 12 ч. на откритата сцена на площада ще се състои награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

Откритата сцена на градския площад ще посрещне след това гостите от фолклорния ансамбъл "Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Те ще се представят пред публиката със съвместен концерт. Началото е от 12.30 ч. Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада.

Вечерта ще завърши с впечатляващо дрон-шоу на централния градски площад. То е планирано за 21.30 ч.

Община Сливен обръща внимание, че при промяна в часа или мястото на събитие заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.