Внуците на Панчо Владигеров ще гостуват за пръв път във Велико Търново. Световноизвестните български музиканти, прославящи родната музика навсякъде по света, ще се изявят на търновска сцена още през тази седмица, предаде кореспондент на "Фокус“. Концертът е подарък от Общината по случай Празника на старата столица /22 март/ и 125-годишнината от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров.

На сцената във Велико Търново ще се качат – Александър (тромпет, флюгелхорн), Константин (пиано, кларинет) и Екатерина (пиано, мелодика) Владигерови, които са трето поколение инструменталисти. В концерта се включват също солистката на Варненската опера – родената във Велико Търново Мария Павлова, популярният музикант перкусионист Стоян Янкулов-Стунджи, известният актьор Мариан Маринов като четец, както и Васил Хаджигрудев (контрабас).

Концерт-спектакълът е съставен от две части – в първата ще бъдат представени авторски песни от албума "Magie“ на Братя Владигерови, номинация за Композитор на годината 2022-2023 Opus Klassik. Ще бъде излъчен и клип на песен от самия диск. След антракта публиката ще може да чуе творби на Панчо Владигеров. По нов начин ще бъде представена "Одата на радостта“ - в аранжимент близък до българския фолклор.

Музикалното събитие ще е на 14 март /четвъртък/ от 19:00 часа в залата на МДТ "Константин Кисимов“. Входът е свободен – с покани, които могат да бъдат взети от касата на театъра.