Любимците на поколения българи, вдъхновение за младите изпълнители и пионери в българската поп и диско музика – Благовест и Светослав Аргирови представиха златните си хитове пред стотици почитатели в Русе снощи, съобщиха организаторите.

Легендарният дует от близкото минало отбелязва 40 години на сцена заедно с оркестъра на Русенската опера под диригентството на Димитър Косев!

Публиката в крайдунавския град близо два часа пя и танцува на незабравимите хитове на любимите си изпълнители, а след вдъхновяващия бис почитателите на двамата братя имаха възможност да закупят биографичната им книга “Гот е да сме двама". Близо два часа продължи и срещата с автограф във фоайето на Доходно здание, като най-запалените фенове носеха със себе си ценни винилови плочи на десетилетия.

“Гот е да сме двама" разказва историята на техния живот, събрана в 296 страници от популярния радиоводещ Йордан Георгиев, познат с псевдонима Данчо Стълбицата.

Луксозното издание на "Софтпрес“ бележи 40 години от създаването на дует Аргирови, а едновременно с нея Кралете на БГ диското се завръщат с юбилеен албум, включващ 13 песни. В биографията им читателите ще открият любопитни подробности от кухнята и богат снимков материал с над 150 фотографии от личния архив на изпълнителите.