Сглобката е паянтова, скърца, но работи, това заяви в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум с младежите на партията.  "Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече. На везните всеки ден трябва да слагаме, какво постигнахме какво постигнахме заедно в това правителство“, посочи още той и припомни някои от важните решения на настоящото управление.

По думите на Борисов, страната ни има и огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната. "Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, допълни Борисов.

Според него, през последните три години всичко е съсипано. "В момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

"Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се към младежите бившия премиер на страната.

"На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", посочи още Борисов.