Бойко Борисов пристигна в Пловдив, предаде репортер на "Фокус". Той е в града под тепетата, за да се включи в пролетния бал на местната партийна организация.

Ето какво каза лидерът на ГЕРБ пред журналисти:

Да не си мислите, че е лесно да си министър-председател? Аз управлявах с размах, защото имах доверие зад себе си и стабилни коалиции. Не искам да коментирам темата за външния министър.

ГЕРБ не приема услужливите медии на ПП, които им направиха мечешка услуга. Защо не попитаха трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуяне" от ПП, а майката е министър? Или как Гвоздейков е министър или Спецов - шеф, как Вътев остана министър? Защо питате само за външния министър?

Тези хора - откъде им дойде тази омраза и агресия, те атакуват всичко! Техните избиратели от ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 милиона кубика руски газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията?

3 години руски петрол с дерогация. Сега погледнете навън цените на дизела и бензина без дерогация - същите ли са? Същите са. Заминаха ли 7 милиарда долара за Путин? Заминаха! Какво ще обяснят на своите избиратели от ПП и ДБ? 

Той коментира, че е много изгодно, че България има 20 процента от терминалите на газ в Александруполис. По същия начин стратегическо според него ще е значението на договора с "Боташ" именно когато дойде забраната за доставка на руски газ в Европа.

"Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба ще се бълват на година, а те си правят комисии". 

Повече гледайте в прикаченото видео!