ГЕРБ били виновни за регулаторите, защо правителството на Кирил Петков с пълно мнозинство и ГЕРБ в опозиция не смени регулаторите, защо – защото нямаха толкова партийци за всички постове. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Сандански, предаде репортер на "Фокус“.

"Партийци нямаха, защото сложиха на касата, на банката, на ДАНС. Свършиха им партийците. Другите отидоха министри и само аз и Киро останахме в парламента. Всичко друго замина. Нямаха повече хора“, добави Борисов.

Той подчерта, че силата на ГЕРБ е в единството, в емоциите, в мотивацията и в желанието да се направи нещо, което да се показва.

"Ако извадим всичките си слоугъни – те са работа, воля – да построим, да съзидаваме. Идвайки насам... прекрасни съоръжения направихме – мостове, тунели. Сега вече посока Гърция платното на АМ "Струма“ щеше да е готово. Така, както я оставихме на Симитли, така там боклукчарника стои вече три години. Е, няма нация, която да стои на едно място и да иска да има инвестиции, да има просперитет, да има туризъм. Кой го причини това – българите и една част от обслужващите медии. Преди три години, ако Томислав Дончев, имаше 3 или 4 % усвояване на еврофонове, нямаше да го има в ГЕРБ. В момента вие българи, благодарение на трите години, които гласувахте, имате 3 % усвояване от Плана за възстановяване от милиардите, които чакат в Брюксел. Яд ме е“, каза още той, добавяйки, че там стоят милиарди, които да дойдат в инфраструктурата, образованието, иновациите, растеж.

"Вие гласувате за Промяната. Е, какво промениха три години? Хвалим се, че сме вдигнали парите на пенсионерите, и ние, и те, но как, да не сме ги произвели – взели сме заеми, задължи ли сме децата и внуците. Това ли е честното? Каквото си направи един народ сам, никой не може да му го направи. Сега "Струма“ "Хемус“ и до Русе щяхме да сме на чакъл от Велико Търново, да не говорим за Видинската. Нула! Те се опитват през, особено има едни водещи, сутрешни, да ни атакуват. Това няма да го позволя! Кирил Петков и неговото правителство имаха пълно мнозинство три години, защо не приеха Плана за възстановяване? Защо не промениха закони, ако е трябвало? Защо набиха закони, които не трябват за плана и лишиха българите от парите по Плана за възстановяване след COVID кризата? ГЕРБ няма никаква вина“, прибави Борисов.

Борисов за АМ "Струма“:

"За "Струма“ ми е мъчно. Трябва да сложите едни билборди с всички от Промяната, и когато хората пътуват в петък и неделя и има задръстване, да пише: "Благодаря за тези социални контакти - няколко часа да стоим в Кресненското дефиле. Ей така да е хумористично, да е мило... Ще сложите най-хубавите снимки и с едно палче - Браво, браво задръстихте България за три години. Ние правихме мостове и тунели, караш, караш, минеш ги за две минути, и отиваш пак в задръстване. То имаше смисъл, ако минем Кресненското дефиле“.

Бойко Борисов апелира за силна мобилизация, защото ако пак резултатите от изборите отредят 65/62, то нищо няма да стане.

"Ще продължим да кретаме. Важно е да е отчетлива разликата, за да изпълним обещаното.

Всички тук са ми приятели. Всички познавам тук. В Благоевград санирахме всички блокове, а за три години ни един. Ето това е разликата. Вместо да се карате, просто им показвайте разликите. Това е най-важно“, завърши Борисов.