"Вътрешният министър, заедно с други, свърши огромна работа по приемането ни в Шенген. Инциденти винаги е имало и ще има, за съжаление, но по места всеки понася своята отговорност. За нито един министър не бих казал, след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно и непредубедено, правим анализ, преценяваме, а не на всяка цена да се смени един министър с друг. Това се отнася и за министерствата, където открихме огромни рушвети.", това заяви в Медвен лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус" на въпрос за инцидента в Стара Загора. 

Специално за ротацията, стана ясно че сме въприели принципа, по който работи Брюксел. Въпреки че се прави за първи път, това е такава дреболия, чисто технически въпрос и не е ясно защо това предизвиква такива вълнения, категоричен бе Борисов.

Седемнайсет проекта, целящи качеството на живота в а област Сливен, ще бъдат реализирани на територията на четирите общини през тази година, стана ясно още в Медвен. Те са на стойност около 100 милиона лева.  Кметовете на Сливен, Котел и Нова Загора обявиха, че имат пълна готовност да работят по проектите. 

В момента МРРБ работи много активно и се надявам скоро да бъде приет правилника, по който проектите да бъдат финансираи. Кметовете трябва да имат готовност да работят и до няколко месеца да бъде видян продукта, който тази коалиция предлага. ", каза в заключение Бойко Борисов.