Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив. Това обяви самият Бойко Борисов, който дойде в града под тепетата и даде специална пресконференция по повод предстоящите местни избори на 29 октомври, предаде репортер на "Фокус".

В централата на партията той съобщи името на настоящия кмет на "Тракия" като кандидат за кмет на община Пловдив от ГЕРБ броени дни преди крайния срок за обявяване на кандидатите, който изтича на 26 септември според изискванията на ЦИК.

Припомняме, че в последните дни имената на кандидатите на ГЕРБ за София и Пловдив не бяха обявени публично, въпреки че лидерът на партията бе питан няколко пъти, но той отказваше да ги обяви, както това направи много по-рано с останалите по-големи градове в страната.

На днешната пресконференция присъстваха и доскорошният областен председател на ГЕРБ - Пловдив град Иван Тотев и сегашният Димитър Колев. Сред участниците бяха и други известни представители на местната структура в Пловдив, настоящи районни кметове, общински съветници, заместник-кметове, народни представители.

На място бе и независимият общински съветник Слави Георгиев, който е под номер 9 в листата на ГЕРБ от гражданска квота. Още с пристигането си Борисов се поздрави с Костадин Димитров и Иван Тотев.