Комисар Борислав Губеров е новият началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР, научи "Фокус" от свои източници в МВР.

Той е назначен на горещия пост в Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на напусналия след дълги години в системата комисар Тони Тодоров.

От вътрешното ведомство потвърдиха информацията ни и уточниха, че Губеров е дългогодишен служител на министерството с безценен опит на терен и полицай, уважаван от колегите.

На въпрос на медията ни във връзка с напускането на системата на МВР от комисар Тони Тодоров преди дни, по-рано днес министър Калин Стоянов отговори така:

"Не виждам каква е драмата и това го казах при представянето на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи и там, където съм назначил нови директори. Аз поставям директора на съответната дирекция или на СДВР. Оттам нататък, този човек, който изпълнява тази длъжност, той има правото да подбере екипа от хора, с които работи. Така че - той си е подбрал човека, те си избират екипа. Заявих го многократно - на никой няма да се меся в кадровата политика", категоричен бе Стоянов.

От думите му стана ясно още, че се работи по назначаването на нов зам.-главен секретар на МВР.

"Работим и по този въпрос, скоро ще имате отговор", лаконичен бе министърът.