На днешното заседание на СОС все пак се случи нещо положително, стана ясно, че когато интересите на софиянци бъдат поставени на първо място, е възможно да се постигне нормален диалог и конструктивно поведение. Съгласихме се на нова дата. Остават по-малко от 10 дни до нея. Надявам се, че всички партии ще се отзоват на тези покани за конструктивни преговори. Ние винаги сме били такива - конструктивни хора, които искат да се постигне нещо в града и затова и до този момент бяхме изключително активни в търсенето на подкрепа, ще продължим да го правим. Това заяви пред журналисти лидерът на "Спаси София" и общински съветник Борис Бонев, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Надяваме се, че до 18 декември ще е намерено управляващо мнозинство в СОС, ще са подготвени всички необходими доклади, за да се спасят средствата, които в момента са поставени под риск и че СОС ще може да започне работа, тъй като е повече от ясно, че вече сме длъжници на обществото. А има доста натрупани въпроси и теми, по които трябва да се работи", добави Борис Бонев

Ние сме подготвили доклади, подготвили сме решения на тези проблеми, просто поради това, че СОС не заседава, те няма как да бъдат гласувани. В някакви личностни драми, обвинителни посоки нямаме никакво намерение да влизаме, защото не е добре човек да си сменя позицията на всяко едно заседание, както наблюдавахме, че се случва при някои от нашите колеги общински съветници", каза още Бонев. 

Борис Бонев не отговори на въпроса кой ще бъде издигнат за председател на СОС от групата н ПП-ДБ-СС, нито какво ще се случва с Паметника на Съветската армия.