Нужна е коренна промяна на управлението на общинските дружества, откъдето се източват стотици милиони. Това написа в своя Facebook профил общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, предава Sofia24.bg.

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

Както поисках - директорът на Топлофикация е подал оставка, след нашите разкрития за потенциален конфликт на интереси!

Това е акт, който отдавна трябваше да бъде направен, защото:

Показахме документи, според които фирми са печелили обществени поръчки за Топлофикация, след което те са били превъзлагани на други фирми, собственост на жената, с която директорът живее на семейни начала.

Показахме обществени поръчки за строителство на улица и паркинг, директно възложени на фирми, свързвани с Орлин Алексиев в нарушение на закона, както и с липсващи сантиметри асфалт.

Обявихме, че само от началото на годината са сключени десетки обществени поръчки за над 200 млн. лв. без санкция на общинския съвет и без контрол.

Нужна е коренна промяна на управлението на общинските дружества, откъдето се източват стотици милиони. Затова трябва незабавно да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководства, като процесът трябва да е прозрачен, честен и открит. Търим истински професионалисти, а не партийни калинки.