Без групата на ПП-ДБ-СС избор на председател няма как да се осъществи. Надявам се, че това е ясно послание, което всички останали партии са получили и в следващите разговори ще влязат с по-разумни аргументи и искания. Това заяви Борис Бонев от местната коалиция ПП-ДБ-СС след неуспешния опит за избиране на председател на СОС, предаде репортер на "Фокус“.

"През последните седмици нашата група направих всички демократични подходи, за да се реши проблема с избор на председател на общинския съвет и да се сформирането на мнозинство по политики и приоритети, за да започне да работи СОС“, заяви Бонев.

По думите му най-голямата партия в столичния парламент е направила всичко възможно, за да се намери такова мнозинство.

"Бяхме обвинявани, че носим само отговорност, че не можем да се справим. Бяхме обвинявани, че личността е проблем, после се оказа, че не тя е проблем. Бяхме призовавани да водим разговори по политики, после защо сме водили разговори по политики“, каза той.

ПП-ДБ-СС е не е издигнала кандидат за председател днес, за да се види може ли да бъде намерено мнозинство за някоя от другите кандидатури.

"Дадохме на всички останали общо 38 общински съветници да си изберат  председател. Казахме им много ясно – Ако изберете председател, тогава работата може да започне. Ако не изберете председател, тогава ви чакаме на разговори, за да постигнем някакво съгласие“, каза Бонев.