Абсурдно, но факт - във Френската гимназия волейбол няма да се играе. Или поне докато няма трайно решение на проблема с безопасността. След като 2 години институциите си затваряха очите, медийното отразяване на скандалния строеж на новото крило разбуни духовете - още на следващия ден от РЗИ са разпоредили да се премахнат съоръженията. Това заяви Борис Бонев в страницата на "Спаси София" във Facebook, видя Sofia24.bg.

"И така, вместо нов салон с възможност за спорт, учениците получават едно голямо НИЩО! А гимназията е (БЕШЕ) с традиции във волейболния спорт и множество успехи там. След като разкрихме покъртителното състояние на новото крило на Френската гимназия за близо 6 млн. лв., част от козметичните проблеми вече са оправени. Но всички големи - остават. 

За салона решението е едно - да се изкърти новия под и да се монтират съоръжения за закрепване на мрежите за волейбол.

Заедно с Надежда Бачева - заместник-кмет по социалните дейности, направихме нов оглед, този път с фокус върху достъпната среда - и отново има проблеми. Старото крило не е достъпно, защото според проектантското решение, между двете крила има поредица от стълби. Така ученици и учители със затруднена мобилност не могат да се възползват пълноценно от изградения асансьор (който впрочем не работеше).

Новото крило и салон се чакаха от десетилетия, а накрая получихме просто поредната схема на ГЕРБ за усвояване на пари, без мисъл за последствията за децата. Гаранцията е активирана и ще следим за отстраняване на всички дефекти в кратки срокове".