Паркирането е един от основните проблеми в София. Да намериш място, където да оставиш автомобила си, става все по-трудно. За недостиг на паркоместа сигнализират жителите на различни квартали. Заради това често се налага гражданите съзнателно да спират автомобилите си в нарушение. В квартал "Младост" свободните паркоместа отдавна се намират трудно. Пазят се с каквото имат хората под ръка - стари гуми, камъни и туби, предава репортер на "Фокус".

Възмутен столичанин публикува в голяма група във Facebook снимки, които нагледно показват, че борбата за паркомясто в района е безмилостно жестока. Ето какво написа той: "Маниера с тубите бил жив из улиците на "Младост". Много ми е интересно тези тубо-индивиди за какви се имат и въобще как разсъждават, а и как ги понасят съседите им?!...".

Ето част от коментарите на потребителите на социалната мрежа:

- Аз като видя кофи, столове, бутилки сложени да пазят място, дори и да има друго свободно нарочно минавам с колата през тях и паркирам там. Ако някой има нещо против му обяснявам, че глобата започва от 500 лева и можем да викнем Столичен инспекторат да разрешат спора.

- Такива Ганьовци много и навсякъде. Мисли си, че мястото му се предава наследствено.

- Изчакайте го, за да видите кой паркира - слизате, нарязвате 4-те гуми и наистина мястото остава негово. И така отново, като сложи нови. Когато купи няколко пъти нови комплекти гуми, няма да слага туби и други боклуци и ще се паркира нормално.

- Живея в съседния блок. Това с тези туби на точно тези места е от години. Едни определени хора си пазят места за паркиране и знам, че е лошо, ако тръгнеш да се заяждаш. Някой ми беше казал, че този с тубите е полицай и бил доста тегав човек. Няма оправия с такива. Искам да кажа, че това не е само в България. Сега живея в Англия и тук също имаме проблем със съседи, които паркират двете си коли заемайки 4 места, нарочно. И преди да попита някой, да те са англичани, не са българи, нито румънци.

- Явно има някакви градски легенди. Нито ги слага полицай, нито някой си пази определено място. Там, който спре бива запушван, който е от квартала/блока знае, и само пред този вход никой съсед никога не е драл коли, нито е правил проблеми или пазил лично място, но става проблем като спре "чужда кола" и се запуши. От тази страна спират 2-3 входа и се запушват колите, дори да има свободни места от другата страна, и то с цел да се избягват точно конфликти с който и да е било. 

Това са само част от коментарите в социалната мрежа.