Започна пролетното хигиенизиране на населените места, акцията "Бонбони за смет" ще е на 29 април, информират от община Разград.

Традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград започна в началото на седмицата. Тя ще продължи до 29 април, включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации.

Последният ден от кампанията също традиционно ще е посветен на акцията "Бонбони за смет", в която малките жители на града получават торбички с лакомства срещу събрания от тях боклук от обществени места. В торбичките ще има и талонче за томбола, която ще се тегли на 9-и май, когато ще бъдат обявени и наградени и победителите в останалите категории от кампанията по хигиенизиране.

Категориите, в които ще се извърши класиране на участниците, са: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. Наградите са предметни – за първо място на стойност 300 лв., на второ – на стойност 200 лв., на трето – 100 лв.

Участниците в кампанията могат да направят заявка за материали за почистването – ръкавици и чували – на тел. на отдел "Опазване на околната среда" в Община Разград – тел. 084 618 186, а на този и на телефона на сметосъбиращата фирма  084 660 580 се приемат заявки за транспортиране на събраните отпадъци от териториите за обществено ползване в населените места.

Заповедта на Кмета Денчо Бояджиев относно организацията на кампанията за пролетно хигиенизиране на населените места е публикувана на интернет сайта на Община Разград.