Боксьор, шахматист и каратист са сред най-добрите спортисти на Добрич за 2022 г. Най-добрите днес бяха наградени на официална церемония в Голямата заседателна зала на Община град Добрич от кмета Йордан Йорданов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Спортист №1 на Добрич за тази година е състезателката на Боксов клуб "Добруджа“ Станимира Петрова. На второ място е класиран шахматистът Момчил Петков от Шахматен клуб "Енергия 21", който само на 17 години е със званието гросмайстор и е вторият българин, стигнал до него на тази възраст след Веселин Топалов. Третото място е за миналогодишния победител в анкетата - Пеньо Пенев КК "Самурай“.   

В десетката на най-добрите спортисти на Добрич за годината се нареждат още Тодор Петров от СКЛА "Добрич“, Никола Михов от СКЛА "Добрич“, Александър Панайотов от СК "Десант“, Мануел Димитров от ХК "Добруджа“, Дария Великова от ТК "Изида“, Кристиян Димитров от СК Борба "Добруджанска юнак“ и Йордан Дейков – СК "Джим“.

Най-добрият отбор за годината е КК "Самурай“ – мъже, следван news pic 2
© Община Добрич
от отборът на КК "Самурай“ – жени. Третото място заема отборът на хандбален клуб "Добруджа“ юноши старша възраст.

Младите спортни надежди на Добрич за 2022 г. са Диян Димитров - СК "Десант“, Давид Николов – КК "Самурай“ и Никола Стоянов – КПС "Добруджа 2021“.

Състезателят по борба Панайот Димитров от СК по борба "Добруджанска юнак“ е на първо място в класацията при спортистите с увреждания. Другите две места заемат Захари Стоянов – СК "Хищник“ и Мустафа Мехмедалиев от СК "Хищник“.

Жулиета НИКОЛОВА