Лидерът на ГЕРБ забрани на бившия кмет на Варна Иван Портних да се меси в нещата, свързани с морската ни столица, предаде репортер на "Фокус". Според него Портних е направил много за Варна, но и е допуснал много грешки. 

"Работи добре, но допусна една грешка и това е влизането в междуличностни конфликти в един град, в който хората се познават. Той е и голям и много малък, за да се познават всички. Много от нашите избиратли именно заради това се разпръснаха да подкрепят други, но в същото време подкрепяха и мен и ГЕРБ. Ние нямаше как да не издигнем колегата Портних отново за кандидат за кмет, защото всичко добро направено щяхме да го дадем и нямаше да бъде забелязано. "Хемус" я няма, най-важната за Варна, няма я и магистрала "Черно море", вече 4-ти месец, хаос в Общинския съвет, подобен на този в София. И Варна не може да остане в това състояние, което е в момента. Това е срамота месеци наред да не можеш да си направиш мнозинство, а да се имаш за политически лидер и да говориш за политик. Това или го имаш, или го нямаш", каза лидерът на ГЕРБ.

"Във Варна, понеже много тарикати си мислят, че са много, много важни и накрая се получи това, което се получи - няма "Хемус", няма "Черно море", няма стадион, няма мостове, и няма и да има. Важната тема е защо ние допуснахме това да се случи, защото един по един, тези които играха срещу нас, сега разбират, че дори и бизнесът им губи. Да, има много частно строителство, но ако това е развитието на Варна... ОК. Но от нас като партията се изискваше да търсим и в нас вината, затова ръководството ще бъде такова, каквото Изпълнителната комисия каже. Като се каже Варна се разбира Ники (бел. ред. Николай Костадинов)... Портних в град Варна не се меси, той ще им помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна, за да могат тези хора да покажат какво могат. Портних не заслужаваше това на изборите. С цялото ми уважение, оставаш до нас, но Варна като се каже -  няма да се месиш", каза Борисов.