Бойко Борисов възкликна от Магерово: "Направили сме всичко, после се чудят защо сме първи! То е страшна работа – и бойци на светлината се проявяват!"

В деня след успеха на изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов замина за велинградското село Магерово за среща със свои симпатизанти. Придружаваха го водачът на листата в 13 МИР-Пазарджик Екатерина Захариева и бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Борисов беше посрещнат с възторжени възгласи "Бойко, Бойко!" и обеща на жителите на родопското селище да оправи пътя до местната джамия. Разговорът му с местните беше излъчван на живо във "Фейсбук".

Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че страната ни няма национална стратегия за Родопите.

"Вместо да си имаме национална стратегия за Родопите... Тука сте само мюсюлмани, нали? Но на жълтите павета е другояче... Гледай каква красота! Е, това са Родопите!", възкликна Борисов.

Черен път с дължина около 100-150 метра до местната джамия е останал неасфалтиран, като лидерът на ГЕРБ обеща на жителите на село Магерово да бъде оправен в най-скоро време.

"Пътят до джамията ще го направим със сигурност. Ние правим църкви, манастири, джамии. Защото, който е вярващ, той е добър гражданин", категоричен бе Борисов, като припомни на кмета, че при неговото управление вече е бил направен път до друга джамия в околността – тази в Кръства.

"Там си спомням, че беше една кал и едни 30-40 жени, като ме засрещнаха! Абе, ей, от тук до там го направи, моля те! Просто беше – да ти домилеят!", спомни си Борисов с усмивка и продължи: "Но се усеща. Усеща се това, което ние направихме тук и за Родопите", след което попита Николай Нанков докъде е стигнал пътя до Баните през планината, на мястото, където преди е трябвало да се обикаля с над 70 км.

"Нашата дружба с вас започна от Кръства. После от другата страната – през Доспат, Баните, Девин – всичко направихме. А после се чудят защо сме първи. Ето, зад нас можем да покажем какво си направил. Те излизат и все едно и също приказват. Само едно и също! Моделът Борисов било да хвърля пари от багажника на джипката. Ето, тука сме ги хвърлили, ето за тези хора сме ги хвърлили! И само да кажа за тези наши партньори – приятели, врагове – както искат да се наричат – тук живеят само мюсюлмани. И те ни обичат повече от всички други. Те искат да живеят като хората – да има асфалт, да има канал, да има вода, да има детска градина, нагоре има и за спорт. Ето това сме направили ГЕРБ за тях. Затова си ни подкрепят", обясни Бойко Борисов.

"И ходжата да дойде трябва  да мине през калта. Обред да направи – и за хубаво, и за лошо – пак трябва мине от тука", пошегува се той.

В края на обиколката му в околностите на Магерово кметове, общински съветници от областта поискаха 10-минутна среща насаме с него, която той прие.

"Ние не те обичаме, ние те обожаваме! Ти заслужаваш! Ти не си политик, ти си държавник и човек. Това казват хората за теб!", похвали го един от местните.

"Сега, като те слуша Корнелия Нинова, ще тупне. А и някои бойци на светлината се проявяват, то е страшна работа!", обясни им най-актуалната политическа обстановка лидерът на ГЕРБ.