В последните две години в страната се водеше политика, която ни обрече на безпаричие. Това заяви във Велико Търново лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който дойде в града, за да се срещне със симпатизанти, предаде кореспондент на "Фокус". В защита на думите си той даде за пример спрените пари от Европейския съюз, спрените строежи на магистрали и пътища, замразените проекти за ВиК инфраструктура, неизпълнените обещания за по-добър живот.

В театъра в старата столица Борисов бе посрещнат от на 900 човека. В срещата с тях се включиха още кметът на Велико Търново, който е домакин и областен координатор на партията инж. Даниел Панов, евродепутатът Ева Майдел, проф. Костадин Ангелов, водач на листата за ГЕРБ-СДС във Велико Търново, както и останалите кандидати за народни представители от региона.

"На ваше място аз нямаше да се махна от главния път, търновчани. Вие сами знаете, че лятото тук е ад. Главният път минава през средата на града ви, трафикът е ужасен, инцидентите са постоянни. Да не говорим за това какъв въздух дишате – тировете пушат и всичко влиза в блоковете Ви", обърна се към хората лидерът на ГЕРБ, като допълни, че статистиката показва, че на денонощие в натоварените месеци през града минават по над 50 хиляди автомобила. Посочи още и, че ако партията му беше на власт АМ "Хемус" вече щеше да е подминала Търново.

Друг работещ механизъм, който по думите му е изоставен, е санирането на жилищни блокове – най-добрата социална политика.

"Държавата ти прави блока по-скъп, енергийно ефективен и по-красив, без ти да имаш собствено участие. Какво по-добро от това? Само в Търново сме направили 32-а блока, други 52-а чака, като до момента можехме да сме санирали поне 20 от тях", каза още Борисов.

За плана за възстановяване, който вече две години се изготвя, заяви, че това е недопустимо.

"Представяте ли си Томислав Дончев да не ни е направил план?! Ние им го оставихме готов. Да имаш претенции, че си умен и красив и две години да не можеш да си направиш план – това е срамота", категоричен бе председателят на партията.

Това, което според него днес спасява страната ни е производството на оръжия, износът на скъп ток и преработвания руски петрол, който България изнасяше за Европа. Но посочи и, че никой не говори за ДДС, което страната ни връща, изпълнявайки тези услуги.

"Това никой не го разказва. Не разказват и дали хората се чувстват по-богати, когато отидат в магазина. Ако е така – наша работа е само да ви подкрепяме, но вие казвате друго. И сега Росица Великова, наследницата на Асен Василев, иска да обложи бизнеса с едни 3% данък. Това може да се случи само при редовно правителство, но ние няма да го допуснем, защото в основата на управлението на ГЕРБ е да сме с най-ниските данъци", заяви още Борисов.

Той допълни и, че управляващите са похарчили всички оставени от ГЕРБ пари – за магистраи, за ВиК инфраструктура. Категоричен бе и, че кризата може да се реши ако хората са обединени и излязат да гласуват на 2-и април.