Музикалната програма в празничния 24 май, организирана от Община град Добрич, ще зарадва почитателите на различни стилове музика, предаде репортер на "Фокус". След празничното шествие от площад "Свобода" и паметника на светите братя с начало в 10:00 ч., на откритата сцена на площада в 11:30 ч. ще започне пъстър фолклорен концерт с участието на представителни танцови състави от града - Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник ръководител Данаила Петкова, ръководител на оркестъра Николай Иванов, Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица“ и  Детска танцова студия "Добрич“ при Младежки център – Добрич с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев.

В 12:00 ч. на откритата сцена пред музея в Градския парк "Св. Георги" Български камерен оркестър - Добрич с гост диригент Петър Тулешков ще поднесат класическо музикално матине с творби на Моцарт, Панчо Владигеров, Росини и Чайковски.

Всички концерти са с вход свободен. Ден на отворените врати е обявен на 24 май във всички културни обекти в града - музеи и галерия. А ден по-рано - на 23 май, е обявен безплатен абонамент в Регионална библиотека "Дора Габе“ по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Жулиета НИКОЛОВА