"Приказка за Боби и шайка микроби" е най-новото заглавие, което ще бъде представено пред детската публика във Велико Търново. То е част от съботния афиш на куклен театър "Весел" и ще се играе от 11:00 часа на сцената на читалище "Искра", предаде кореспондент на "Фокус". Постановката е на Държавен куклен театър - Русе. Драматизацията и постановката на "Приказка за Боби и шайка микроби“ е на Валентин Владимиров, сценографията и куклите са на Таня Пасева и Георги Пасев, а музиката – на Станимир Иванов. За приключенията на приказните герои разказват актьорите Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов.

Историята е за малкия Боян, който хитрува пред майка си. Той не си мие старателно ръцете и всъщност хич не обича водата и сапуна. Затова и ръцете му са истински развъдник на микроби. И то не какви да е! Моля, запознайте се с Коби, Роби и тяхната шайка непослушни микроби. Те си живеят прекрасно върху мръсните ръце на Боян, но един ден решават да се отправят на екскурзия към... сливиците му. И всичко е много весело и забавно, но не и за Боби. Той се разболява, а в съня си се среща с г-н Имунитет, който обяснява как заедно да преборят микробите. Дали ще успеят?

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика" на куклен театър "Весел" се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Място можете да си запазите на тел. 0878/ 790 549.