Блокадите в Старозагорско остават, предаде репортер на "Фокус". Енергетици и миньори останаха на горещите точки през цялата нощ и най-вероятно пътищата ще останат затворени през целия ден. Обходните маршрути вчера едва поеха големия трафик от пренасочените автомобили като имаше и няколко катастрофи.

"Извиняваме се на всички български граждани за причиненото неудобство, но българската енергетика не е за продан", заяви председателят на КНСБ в ТЕЦ "Марица-изток 2“ Деян Дяков.

Припомняме, че протестиращи са затворили АМ "Тракия" на изхода на Стара Загора, Подбалканския път, в района на Гурково, както и Прохода на Републиката. В област Стара Загора, за пътуващите по Автомагистрала "Тракия" има два обходни маршрута. Първият включва път II-66, започващ от пътния възел "Нова Загора" и водещ през Нова Загора към Сливен. Вторият маршрут е за пътуващите по път I-5 от Казанлък към Стара Загора и включва преход през селата Памукчии и Християново, след което се присъединява към път II-66, водещ през Нова Загора към Сливен, или към път II-57 през Сърнево и Раднево.

Рени АТАНАСОВА