Близо месец след изчезването му, няма никаква следа от Асен Анджеров от Златоград. Това съобщи за "Фокус“ директорът на ОДМВР – Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев. "Роднините на издирвания и служители на полицията в града продължават да търсят в райони, които не са обходени, но към момента няма никаква следа от него. Не сме спрели издирването и всеки ден има ангажирани колеги със случая. Уведомени са и гръцките служби да не би да е минал през границата, но и оттам няма индикация“, поясни ст. комисар Пачеджиев.  

"Фокус“ припомня: 73-годишният мъж изчезна на 10 ноември. Той е обявен за общодържавно и международно издирване. Асен Цанков Анджеров е висок 170 см и тежи около 80 кг. Придвижва се с помощта на бастун. В деня на изчезването си е бил облечен с черен анцуг, червено горнище с черни ръкави и черна тениска, носи сива шапка. Страда от диабет и Алцхаймер.

Полицията умолява гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на издирвания мъж, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

Нели ГЕРГЬОВСКА