97 495 са избирателите по предварителни списъци в област Смолян, имащи право да гласуват на днешните парламентарни избори, предаде репортер на "Фокус“. Избирателните секции в региона са 271, от които 6 са подвижни – две в община Борино, по една в Мадан, Рудозем, Баните и Доспат и 5 в лечебни заведения – в Девин една в болницата и една в СБР, една в СБР – Баните и по една в многопрофилните болници в Смолян и Мадан.  

В 133 секции се гласува и с машини и те са тези с над 300 избиратели. В секциите, където има под 300 избиратели, се гласува само на хартия, каза за "Фокус“ председателя на Районната избирателна комисия – Смолян, Росица Чакърова.

Тя уточни, че изборният ден е започвал в 7:00 часа и завършва в 20:00 часа, а където има чакащи избиратели пред секцията, изборният ден може да се удължи до 21:00 часа.

Около 500 служители на ОДМВР- Смолян, Гранична полиция и пожарната са ангажирани за нормалното протичане на изборния ден в област Смолян. Това каза за "Фокус“ директорът на ОДМВР – Смолян, ст. комисар Костадин Пачеджиев. "Колегите са инструктирани допълнително, тъй като има нови разпореждания във връзка със сигналите за бомбени заплахи“, уточни директорът на полицията.

Нели ГЕРГЬОВСКА