Както заявих преди 2 седмици в студиото на Панорама: Министерство на финансите на кабинета Денков отпусна 8 960 000 лв. за закупуване на медицинско оборудване за ямболската болница. Това написа в профила си във фейсбук Лена Бориславова.

"С това се изпълняват дадените обещания, че държавата ще отпуска средства за новия болничен комплекс в гр. Ямбол, когато съответните обществени поръчки са проведени успешно. Припомняме, че през декември 2023г. правителството на акад. Денков отпусна и сума в размер на 5 842 400лв. за довършване на строително-монтажните работи", допълва Бориславова, която е косвено свързана с града покрай бащатата на детето й.

Преди две седмици Кристиан Вигенин и Бориславова бяха гости в седмичното предаване на националната телевизия, където червеният депутат заяви, че отново има проблем с парите за дългоочакваната болница. Минути по-късно Бориславова репликира, че има още време до края на кабинета "Денков-Габриел" и е възможно средствата да бъдат получени. От публикацията й сега става ясно, че пари има.

Припомняме, че жителите на Ямбол вече няколко десетилетия се надяват областният град най-после да има нов болничен комплекс.