Близо 600 творби се бориха за челни места в конкурса за детска рисунка "Моят Цветен Великден“, предаде репортер на "Фокус". Организаторите от Областна администрация-Стара Загора споделиха, че интересът към конкурса е бил много голям. Той се проведе в две възрастови групи: деца на 6 години и ученици от 1 до 4 клас. Те показаха как цветно и с усмивка празнуват големия християнски празник.

Талантливото изпълнение на децата впечатли, но и затрудни журито. То беше в състав: Гергана Вълкова и Петя Иванова – художници и представител от Областна администрация – Стара Загора. Всички бяха единодушни, че участниците са проявили завидно въображение и творчески поглед към празничната тема.

Във възрастовата група на по-малките художници първа награда беше присъдена на Мария Харманджиева от ДГ "Ален мак“ № 25. Второто място зае Рангел Александров на 6 г., от ОУ "Васил Левски“, с. Горно Сахране. Не за трето, а отново приз за второ място ще бъде връчен на Мартин  Панов от ДГ "Слънчице“, Казанлък.

Във втората възрастова група първото място бе заето от Александра Вълева – I клас, възпитаничка на СУ "П.К.Яворов“, Чирпан. Отново две втори места журито отсъди за  Айсел Садиева от ОУ "Св.св.Кирил и Методий“ и Ивайла Тодорова от ОУ "Свети Никола,  Стара Загора.

И в двете възрастови групи ще има и поощрителни награди, а всяко учебно заведение, изпратило творби на малки художници, ще получи сертификат за участие в конкурса.

Церемонията по награждаването ще се състои днес от 13:00 часа, във фоайето на Областна администрация Стара Загора.