Близо 600 килограма продукти бяха събрани по време на великденската акция "Купи и дари". С тях младежите от Ротаракт клуб - Велико Търново подпомогнаха общо 16 семейства в нужда, предаде кореспондент на "Фокус".

Кампанията протече в навечерието на Възкресение Христово и бе подпомогната от стотици търновци, които дариха в четирите търговски обекта, в които имаше кошници и колички за помощ. В магазините за първи път след пандемията имаше представители на Ротаракт клуб, които разясняваха на пазаруващите граждани за организираната от тях кампания, както и за продуктите, които се събират.

Продуктите с по-дълъг срок на годност - ориз, леща, боб, макаронени изделия и други получиха 14 семейства от Велико Търново и по едно от Горна Оряховица и Поликраище.

Членовете на Ротаракт клуб - Велико Търново, изказват благодарност на всички, които се включиха в "Купи и дари" и подпомогнаха каузата им.

Инициативата "Купи и дари" на Ротаракт клуб - Велико Търново, се провежда два пъти в годината в навечерието на най-светлите празници - Коледа и Великден, и е поредното доказателство, че за доброто няма почивен ден.