Служителите на сектор "Пътна полиция“ - Кюстендил извършват постоянен контрол по спазване на правилата за движение. Това съобщиха при запитване от "Фокус“ от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.  Ежеседмично се провеждат специализирани полицейски акции за контрол на спирането и паркирането в зоната на пешеходни пътеки, кръстовища и спирки на обществения транспорт.

От началото на годината за неспазване на тези правила са глобени в областта 481 водачи, 115 от тях са установени на територията на Районно управление - Кюстендил. Размерът на наказанието е 50 лева глоба за спиране в района на пешеходна пътека и кръстовище и 20 лева за неспазване на указано с пътен знак.

Не са санкционирани водачи, които са доказали кратковременен престой с необходимост и пропуск от Общината. Изключение от регламентираните правила за паркиране законът предвижда за автомобилите със специален режим. Обикновено пропуски от местната власт се издават, за да може собственикът на имот/търговски обект да стига до него или друга необходимост.

Становище за организацията на движението в ЦГЧ не е искано и не е изготвяно от сектор "Пътна полиция“