3 980 килограма капачки за бъдеще събраха във Велико Търново, за да има бъдеще страната ни. Това обобщава за "Фокус“ Мирела Иванова от "Клуб за бъдеще – Велико Търново“.

"Събирани капачка по капачка, месеци наред от стотици хора, в пролетната кампания във Велико Търново отчетохме 3 980 кг. пластмасови капачки, 120 кг. алуминиеви кенчета и 80 кг. пластмасови бутилки, които ще бъдат рециклирани. Получените парични средства ще подпомогнат закупуването на медицинско оборудване за детски и неонатологични отделения в страната. Освен от Велико Търново, в кампанията участваха хора и институции и от други населени места от областта, които съществено допринесоха за общия резултат на кампанията“, разказва Мирела и благодари, както на хората, така и на организаторите на акцията.

В съботната акция се включиха и Горна Оряховица, и Лясковец. Общите им резултати, заедно с тези на старата столица, са 6 180 кг. капачки и 880 кг. кенчета. Само в железничарския град имаше и рекордно количество алуминиеви кенчета – 640 кг.

Следващата акция в региона ще е през есента.