Близо 3 милиона лева искат от Междуведомствената комисия към Министерски съвет три общини от Великотърновска област. Парите са за укрепвания, ремонти и реконструкции на различни обекти. Четири са предложения, разгледани от Областна междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане, съобщават за "Фокус“ от Областна администрация – Велико Търново.

Първото искане е от кмета на община Полски Тръмбеш за финансиране изпълнението на обект "Отводнителен канал“ в село Куцина на стойност 291 477 лева.

Община Велико Търново кандидатства за отпускане на целева субсидия на стойност 1 815 473 лева за извършване на неотложни възстановителни работи на църковния храм "Свети Димитър“ в село Ветринци.

От Община Павликени са постъпили две предложения. Първото е на стойност 444 325 лв. за възстановяване и ремонт на сградата на Народно читалище "Христо Ботев – 1888 г.“ в село Върбовка, а второто - за отпускане на 414 873 лв. за ремонт на храма "Свети Архангел Михаил“ в село Лесичери.

Комисията е подкрепила и четирите искания и областният  управител ще излезе с положително становище до Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

В заседанието участваха още заместник областният управител Станислав Николов, главният секретар на Областна администрация Петя Райкова, директорите на дирекции във ведомството, специалистът по отбранително-мобилизационна дейност, както и представители на РД "ПБЗН“, НВУ "Васил Левски“, Центъра за спешна медицинска помощ във Велико Търново, ОД на МВР, РИОСВ, Областно пътно управление и др.