267 човека се включиха в първия етап от есенния дял на кампанията "Движи се и победи“. Сред тях имаше и осем семейства, уточняват за Агенция "Фокус“ от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която е и основен организатор на акцията. Участниците са използвали всички предварително обявени и обозначени машрути.

Най-малкият активен спортист е бил четиригодишният Данаил Стоянов от ДГ "Иванка Ботева“, а най-възрастната участничка – Седефка Любомирска на 89 години от Велико Търново. Организирано се включиха ученици, педагози и родители от пет училища в община Велико Търново – ОУ "Христо Ботев", ОУ "Бачо Киро", ОУ "Димитър Благоев", ОУ "Св. Патриарх Евтимий", ОУ "Д-р Петър Берон". Имаше група и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II, Велико Търново.

По традиция първият етап на "Движи се и победи – есен 2022“ беше съчетан със спортно-туристически празник в парк "Света гора“, в който над 150 деца и ученици се състезаваха в организираните щафетни игри и центрове на предизвикателствата. Победителите в отделните дисциплини получиха награди, а малки подаръци имаше за всички останали.

Втората част на есенната кампания ще се случи на 15 октомври /събота/. Маршрутът ще е от село Беляковец, през селоСамоводене до Преображенския манастир. Всеки, който проявява интерес, може да се запише, припомнят организаторите.

Луиза ТРАНЧЕВА