19 802, 97 лв. бяха събрани от благотворителни инициативи в помощ на Любчо от Смолян, предаде репортер на "Фокус“.  

През изминалата седмица в областния град се състояхя няколко събития, които имаха за цел да съберат пари, необходими за лечението на 10-годишния Любомир от Смолян. На 6 април се състоя концерта "С Любов за Любчо", организиран от ЕГ "Иван Вазов“ – Смолян. Сумата, която беше събрана от концерта е 5410 лв. Във фоайето на РДТ "Николай Хайтов " се състоя и благотворителен базар на ОУ "Стою Шишков" сумата, която се събра от базара е 1429 лв. ДГ "Зорница" също направиха базар, там бе събрана сума от 1552 лв.

На 9 април "Колите на Смолян“ организираха невероятно дрифт шоу в района на стария стадион в Смолян. Сумата, която събраха страхотните момчета е 11 411.97 лв.

През миналата седмица бе извършена и операцията на Любчо в Турция и той вече се възстановява.

"Скъпи приятели, думите не стигат, за да отправим към Вас огромната си благодарност за всичко онова, което ни дарихте от сърцата си – любов, съпричастност, състрадание, лични средства и сила да продължим напред. Вече сме сигурни в едно – Любчо събра цялата ви добра енергия и заедно вярваме, че той ще се излекува. Предстоят ни дни, в които с търпение и надежда в добрите лекари, продължаваме лечението!“, казват родителите на малкия герой.

Припомняме, че Любчо е роден без анус и от раждането си преди 10 години родителите му се борят той да живее нормален живот. Досега е претърпял няколко операции, сред които и последната в Турция от миналата седмица. Лекарите в Истанбул дават големи надежди за максимално подобрение на момчето.