Близо 14 000 лева събра на традиционния си коледен бал Туристическо дружество "Трапезица-1902“. От организацията уточняват за "Фокус“, че каузата, в която ще бъдат вложени парите, е реконструкция на културен център "Къща за изкуства, култура и занаяти“ в парк Ксилифор.

В благотворителната инициатива се включиха над 120 души, сред които общественици, представители на местния бизнес и различните клубове към дружеството. Специални гости бяха ДЮФА "Българче“ с ръководител Петър Петров и певицата Стелияна  Христова с  Петко  Савов. Всички присъстващи се насладиха на богата музикално-артистична програма с много игри, забавления и награди. Управителният съвет отличи най-щедрите дарители с юбилейни плакети – 120 години Туристическо дружество "Трапезица-1902“.

По време на бала бяха събрани общо 13 840 лева, като даренията са в размер на 8 700 лева. Останалите пари са от куверти, томбола и продажба на различни news pic 2
© ТД "Трапезица-1902"
аксесоари и снимки.

На  събитието присъства  и декана на  факултета  по  "Изобразително изкуство“ – доц. Светослав Косев към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, който представи новата идея за развитие на студентския пленер. Идеята е той да прерасне в симпозиум, в който да участват студенти от всички специалности от факултета.

"Благодарим на всички, съпричастни с каузата и уважили събитието, като пожелаваме здраве и светли празници“, казват от дружеството.