Близки на загинали при пътни инциденти се събраха пред Съдебната палата в Пловдив на мирен протест. Хората настояват за по-тежки наказания, за законодателни промени и по-добра пътна инфраструктура, предаде репортер на "Фокус".

Протестът е част от националната кампания "Стига търпимост" след серията тежки катастрофи с ранени и загинали. 

"Моето дете беше убито от неграмотен шофьор, който не е чел правилника. Една минута не е бил задържан, а присъдата му е условна от първа инстанция. Животът на едно дете струва ли 3 години условно? Питам всички депутати, питам всички министри" - каза майката на Ангел Морунов от Хасково. Баба му пък допълни, че днес е депозирала молба до апелативните съдии да бъде отнета книжката на виновния водач. 

"Искам, както ние ходим по гробовете и се залъгваме, че децата ни пият водичка и каквото раздадем, така и техните родители да ходят по затворите. Искаме правосъдие. Година и два месеца нямаме дело" - каза Запрянка Стоянова от Чирпан.

"Искаме бързи и справедливи процеси. Нашите деца ги убиват за секунди, а ние с години чакаме дела и няма възмездие. Не можем да върнем децата си, но поне да има възмездие за тях" - каза друга почернена майка.

Подробности гледайте в прикаченото видео.