Благотворително спортно събитие, средствата от което ще отидат за ремонт на детското отделение при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“, организират във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Инициатори на проявата са младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, заедно с професионалните треньори Елеонора Маркова, Пламен Цонков и Росица Карамочева.

В последната събота на септември всеки, който иска да помогне, ще може да се включи в тренировки по HIIT и Zumba, които ще са на стадион "Ивайло“ в старата столица. Началото ще е в 10:00 часа. Входът ще е 10 лева, но ако имате желание, можете да дарите и повече. 100% от събраните пари ще бъдат насочени към реконструкцията на детския сектор в местната болница.

Кои са треньорите, които ще водят спортните прояви?

Елеонора Маркова е сертифициран инструктор по пилатес, HIIT, Tabata, Zumba. Собственик е на зала за фитнес и групови тренировки в Горна Оряховица от 9 години. От две години води тренировки по пилатес във Велико Търново.

Пламен Цонков е кондиционен и персонален треньор, инструктор по групови тренировки – HIIT и Tabata.

Росица Карамочева е инструктор по Zumba, аеробика, хийт степ, зуба, а от скоро – и по етно кардио.

Тренировките, които ще се проведат по време на благотворителното спортно събитие на 30-ти септември, са подходящи и за начинаещи, а всеки, които притежава постелка за трениране, може да я носи със себе си.

"Ротаракт клуб Велико Търново приканва всички, които обичат да спортуват, да подкрепят благотворителното спортно събитие, а заедно с това и една добра кауза“, казват младежите.

"Фокус“ припомня, че още през 2022-а в МОБАЛ стартира проект "Светулка“, чиято основна цел е ремонт на детското отделение. Благотворителните тренировки също са част от него.