"Арена на Титаните" събира в Русе любители на екстремното в подкрепа на благотворителна кауза - да бъде изграден водно-рехабилитационен център за деца със специални потребности. Публиката ще гледа напълно безплатно зрелищните битки, а в залата ще бъдат поставени кутии за дарения на Фондация "Александър Русев“. Каузата подкрепя и победителят от Hell’s Kitchen за 2023 година Станислав Иванов.

Емма е едно от десетките деца, които постепенно подобряват психическото и физическото си състояние с помощта на водната рехабилитация.

"Децата с аутизъм се нуждаят от социализация, което предполага колективен спорт", споделя пред NOVA майката на детето Кристина Борисова.

Часове наред, без почивен ден, вече 10 години Илиян Русев, или както го наричат - Скури, е отдаден в помощ на специалните деца, и то напълно безплатно. Награда за труда му е да вижда подобрение в състоянието на всяко едно от тях.

Когато Скури видял, че неговите упражнения и плуването подобряват състоянието на децата, започнал да мечтае за изграждане на рехабилитационен център. Основал фондация "Александър Русев", на името на сина си, когото губи на 24 години и който също е тренирал деца с увреждания. А нуждата от такъв комплекс е безспорна, защото в Русе няма достатъчно басейни, а деца и дори възрастни от цялата страна търсели Скури за помощ.

Така през годините с редица благотворителни инициативи все повече хора разпознали каузата на Скури като своя. Вече са събрани над 400 хиляди лева. Общината в Русе предоставила терен и е направена символична първа копка за строежа на водно-рехабилитационния комплекс. Но за да се финализира мащабния проект ще са нужни поне още четири милиона лева и подкрепата на съпричастни българи.

Подкрепата си към благотворитената кауза засвидетелстваха редица популярни личности. Победителят в шестият епизод в хитовото шоу "Като две капки вода" Владимир Зомбори дари наградата си на фондация "Александър Русев".

Мисията на Скури спечели сърцата и на фронтмена на Б.Т.Р. Наско Пенев, Влади Въргала и куп известни музиканти, които направиха благотворителен концерт в помощ на фондация "Александър Русев".