Благотворителна фотографска изложба "Есента през очите на Рали“ беше открита в Арт Галерия TUV, пред читалнята на Университетската библиотека на ТУ-Варна, съобщиха от университета

Инициатори и организатори на изложбата са студентите от Студентски клуб "ТУ on Air“ в партньорство с Библиотеката на университета, с директор г-жа Любов Вълкова, които подават ръка на малката Рали, като я подкрепят в битката с тежката генетична болест - Синдром на Leigh.

Официалното откриване на събитието беше направено от г-жа Любов Вълкова, която запозна присъстващите с целта на студентската инициатива, а именно - да се съберат възможно най-много средства за благородната кауза чрез закупуване на подбрани студентски фотографии на есенна тематика.

От името на академичното ръководство студентите получиха поздравления от проф. д-р Валентина Маркова, зам.-ректор на ТУ-Варна, която насърчи организирането и участието им в подобни прекрасни инициативи и им пожела бъдещи успехи.

Изказване направи и Илкан Исмаилов, председател на студентски клуб "ТУ on Air“, който благодари на състудентите си за реализирането на това социално значимо събитие и връчи грамоти на всички участници в изложбата.

Официални гости на благотворителната изложба бяха и членове на академичното ръководство на университета, преподаватели, служители и представителите от верига магазини "300", както и представителите от Център за специална образователна подкрепа – Варна.

Събитието продължава в рамките на още един ден и ще завърши с превод на постъпленията към създадената фондация в помощ на Рали. Повече информация може да откриете на: Сайт Приятелите на Рали http://friendsofrali.eu/  и Фейсбук  

Директен линк към фондацията, на който може да се дарява с кредитна/дебитна карта: https://give.rarevillage.org/campaign/cure-atp6/c322315

Банкова сметка: Банка ДСК

IBAN BG16STSA93000028370556

Титуляр: Изабел Атанасова Николаева