Сдружение "Спри рака" кани за участие в 6-я благотворителен крос "Доброто лекува“ в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания“ - за всички, минали през изпитанието "онкологични заболявания“, за всички съпричастни, за всички с добри сърца.

Предвидени дейности:

6-ти благотворителен крос "Спри рака" – днес, 8 октомври 2022 г., от 11,30 ч. Гребната база, Пловдив.

Това не е състезание, а кауза на гражданското общество, възпитаване на чувство за емпатия, вяра и надежда.

Кросът вече е с международно участие - през 2021 г. имахме участници от Полша, Англия, Ирландия, Испания, Италия, а Каузата беше подкрепена и приета от "Европейска миля“.

Кросът /бягане на 5 км или 2.5 км ходене, разходка с любимци, с колело, с тротинетка или танци на място/ е благотворителен и цели набиране на средства и участие на повече хора и съпричастност към борбата с онкохематологични заболявания.

Събраните средства ще бъдат преведени на Kлиниката по педиатрия – звено детска онкология и хематология към УМБАЛ "Св.Георги" Пловдив.

Съпътстващата научна конференция предстои да бъде организирана през 2023 г., съвместно с Kлиниката по детска онкология и хематология, на която опитни специалисти ще представят и дискутират новостите в профилактиката, диагностиката и лечението на хематологичните и онкологични заболявания.