Благотворителен концерт събра над 12 хиляди лева за лечение на жена от видинското село Капитановци, предаде репортер на "Фокус“. Видинската зала "Фестивална“ се оказа тясна да побере  хората, които бяха закупили благотворително билети за да помогнат в набирането на средства за лечението на Цветанка Иванова.

Организатор на събитието бе кметството на село Капитановци. Десислава Иванова, кмет на селото сподели, че спортната зала има 700 седящи места, а да помогнат бяха дошли много повече хора. Към всички дарители тя отправи своята благодарност за проявената съпричастност. Сумата, която бе събрана  е 12 330 лева, допълни Иванова.

Кампанията, по набиране на средства продължава и до момента общата събрана сума е около 82 хиляди лева, остава още много малка сума да се осигури. За извършването на две поредни операции за трансплантация на бъбрек в турска болница са необходими общо 100 000 лв. Кметът на селото допълни, че благотворителната кампания показа, че невъзможни неща няма.

С благотворителният концерт в помощ на човек в нужда, Видин и видинчани доказаха, че за такива каузи хората се обединяват и нещата се случват.

В концерта, който продължи два часа, се включиха децата от Детска градина "Русалка" , където учи и момченцето на Цецка, което е на 5 години, танцова школа "Суинг", Народно Читалище "Светъл ден ", самодейците от Танцов състав "Здравец" село Капитановци,  НЧ "Паисий Хилендарски" село Иново и много други.

Цветанка Иванова е от село Капитановци, предстои и трансплантация на бъбрек в Турция. Донор ще бъде съпругът и, а за трансплантацията и последващото лечение са необходими 100 000 лева. 

Разкрита е дарителска сметка:

Дарителска сметка ОББ: BG16UBBS80021055974950 във валута и BGN BICUBBSBGSF Цветанка Андреева Иванова