През цялата седмица в Смолян се провежда благотворителен базар с две каузи – в помощ на народната певица Златина Узунова и в подкрепа на 17-годишния Мариян Давидов – и двамата се борят с тежки диагнози и имат нужда от лечение. Това съобщи за "Фокус“ един от организаторите на благородното събитие, Вероника Узунова. На него се предлагат сувенири, дрехи, обувки, детски играчки и музикални инструменти. Всеки, който иска да помогне, може да донесе вещи, картини и предмети, които може да се продадат в името на благородните каузи, като средствата от тях отиват за подпомагане на леченията на Златина и Мариян, поясни Узунова.  

Базарът започва днес на Стария център в Смолян, като тази вечер заради празника на обединения град ще бъде и на Новия център в града. Утре през деня отново ще бъде на площад "Свобода“, а вечерта ще е в Родопския драматичен театър, когато е и концертът, организиран от Ансамбъл "Родопа“ в подкрепа на Златина Узунова.

През следващите дни, до събота благотворителният базар отново ще бъде разположен на Стария център в града.

В неделя пък организаторите ще се включат към благотворителното събитие на "Колите в Смолян“, което ще бъде в помощ на Мариян на Стария стадион в града. Там те ще предложат на публиката и дошлите да се включат в благотворителната кауза, скара и напитки, които също ще бъдат продавани с благотворителната цел.

Средствата от там отново отиват за подпомагане лечението на Златина Узунова и на Мариян Давидов, посочи още организаторът.