В навечерието на едни от най-големите православни празници - Рождество Христово, деца, родители и екипът на детска градина "Слънчице“ в  Мездра се обединиха около благородната кауза- "Да дарим надежда на Дени!“, съобщиха от пресцентъра на община Мездра.

Денислава Петрунова е диагностицирана с детска церебрална парализа. Тя посещава редовно четвърта възрастова група в детската градина, където среща приятели и радва всички със своята неотразима усмивка. Дени е трето дете на семейство Петрунови, в което получава много обич, грижа и подкрепа. Но в битката с коварното заболяване често срещат затруднения: необходими са системни рехабилитации, които се провеждат в София и така важните специални обувки, които също са непосилни за семейството.

"Ето защо родители - членове на ателие "Чудотворница“, и екипът на ДГ "Слънчице“ решихме да организираме благотворителен базар в подкрепа на Дени под наслов: "Доброто има дъх на Коледа“. За каузата бяха изработени над 500 различни коледни сувенири от родители, децата и екипа на детската градина. Проведени бяха "Коледни работилнички“, кулминацията на благотворителната инициатива беше в ДГ "Слънчице“, където бе подреден кулинарен базар и се състоя коледен празник за Дени. В тях се включиха също ученици и учители от Професионална гимназия "Алеко Константинов“ и потребители на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания. Приятна изненада поднесоха акробати от столичната трупа "Канетикс“ с артистичен директор Сирма Добрева, които изпълниха "Танцът на пеперудите“. След приключване на благотворителния базар събраните средства ще бъдат предоставени на семейството на Дени“, споделя Калина Арсенова-директор на детска градина "Слънчице“ в Мездра.