С удължено работно време, безплатен достъп до експозициите и богата програма Регионалният исторически музей - Благоевград ще отбележи Европейската нощ на музеите и галериите днес, предаде репортер на "Фокус“.

По традиция програмата ще започне с така наречената "Детска нощ" - множество предизвикателства към най-малката публика. В 15:00 часа ще започне концертът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

В този час ще стартират и различните модули по интереси за децата - археология, природа, пъзели, грънчарство и арт модули. В "Детската нощ" се включва по традиция и Кукленият театър, този път с представлението "Студеното сърце", с начален час 17:00 ч., в Младежкия дом.

От 18:00 часа, програмата в музея ще продължи с концерт на Ансамбъл "Езерец" и Пирински танцов ансамбъл "Вихрен". Свободен достъп до музейните експозиции ще бъде осигурен от 14:30 до 24:00 часа.

Европейската нощ на музеите се наложи като най-значимата общоевропейска музейна изява. Тази събота с редица събития в инициативата ще се включат десетки музеи в цялата страна.