От няколко седмици жители на Благоевград сигнализират в социалните мрежи за проблеми, свързани с качеството на таксиметровите услуги в града. Недоволните жители се оплакват, че често не успяват да се свържат с таксиметровите компании, друг път попадат на шофьори, които са недрожелюбни.

Пред "Фокус“ жител на Благоевград сподели, че дори му се е случвало да се качи в автомобил, в който шофьорът е пушил и миризмата е непоносима. "За пореден път има сблъсък с недобро обслужване и най-вече недобро отношение на таксиметров превозва, шофьор на такси за отношението му към клиента. Искат увеличение на цените на таксиметровите услуги, но в същото време трудно се намира таксиметрова кола, получаваш лошо отношение, да не говоря, че се качваме в таксиметрови коли, където шофьора пуши или пред нас си изхвърля фаса“, споделя още той.

За коментар по темата потърсихме собственика на една от най-големите таксиметрови компании в Благоевград и председател на браншовата организация Росен Начев, който смята, че подобни сигнали не са ежедневие, по-скоро са инцидентни. "В Благоевград имаме една от най-качествените таксиметрови услуги в цялата страна. Да, може би напоследък има увеличаване в броя на сигналите от граждани, които казват, че са недоволни. Това по-скоро го отдавам на това, че цените на таксиметровите услуги при нас са едни от най-ниските в цяла България. И все пак съотношението цена-качество в Благоевград е такова, че прави услугата една от най-добрите в България“, подчерта Начев.

По отношение проблема с липсата на таксита, Начев коментира, че това също е следствие от не актуализираните цени на таксиметровите услуги. По думите му в Благоевград не се създават добри условия на труд, поради което младите хора не желаят да се занимават с таксиметровата професия.