Благоевград се превръща в сцена за млади таланти от цялата страна, които в 24 представления ще демонстрират артистични учения и театрално майсторство.

За "Фокус" Бранимир Митов, директор на ДТ "Проф. Енчо Халачев" и създател на театралния фестивал "Талантино" разказа, че през следващите три дни в града ще гостуват деца от цяла България. 

"Петнадесет школи ще се включат в тазгодишното издание на "Талантино". Те са от София, Перник, Благоевград, Стара Загора, Пазарджик. Предстои един истински празник за театъра в следващите три дни, който ще се състои в залите на Регионален исторически музей- Благоевград", каза още той.

Преглед на театралните школи започва от днес и ще продължи до 23 юни (неделя).

Официалното откриване на XI издание на детския театрален фестивал "Талантино“ ще бъде тази вечер от 18.00 часа в Регионален исторически музей, след което следва постановката "Укротяване на опърничавата“ по Уилям Шекспир.

"Палечка“, "Пепеляшка“, "Приказка за феи“, "Звездите на Венеция“ и "Следобедни игри“ са само част от пиесите за различни възрастови групи, които ще бъдат поставени на сцена.

Победителите в различните категории ще бъдат определени от компетентно жури. 

Официалното награждаване на призьорите ще започне в 19.30 часа в неделя на площад "Народни будители“.

Организатори на събитието са ДТ "Проф. Енчо Халачев“ със съдействието на Община Благоевград.