С богата празнична програма в Благоевград ще бъде отбелязан 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на града, предаде репортер на "Фокус".

Тържествената започват от днес и ще продължат до 25 май.

В трите вечери от 20:00 часа площад "Македония" ще посрещнем Силвия Кацарова, "Молец", Бисера и Лидия, Ансамбъл "Пирин", Камерна опера, Биг Бенд - Благоевград със солистите Христина Кацарска и Марияна Костова и музикално училище "Престо".

От 24 до 26 май на площад "Георги Измирлиев" ще преминават тържествените шествия на прекрасните абитуриентите от випуск 2024 г. 

Около 11:00 ч. на 24 май ще се състои и шествието на училищата от Благоевград по повод Деня на светите братя Кирил и Методий. Деца, учители и родители ще се отправят към площад "Македония", съпровождани от Биг Бенд и младежкия духов оркестър към Центъра за личностно и творческо развитие.

"Градът кипи от оживление, сигурен съм, че емоцията от всяко изпълнение на участниците ще бъде голяма. Благоевград ни обединява! Благоевград празнува!", написа в профила си във Facebook кметът Методи Байкушев.