Над 190 автомобила взеха участие в XXI издание на Ретро парада в Благоевград, организиран от автомобилен ретро клуб "Пирин“, предаде репортер на "Фокус".

Андрей Андреев, който е председател на клуба заяви, че тази година в събитието участват автомобили от различни краища на България и съседни страни. 

"Имаме участници от Македония - 4 автомобила, от Сърбия имаме 13 автомобила. Виждате автомобилите в какво състояние са. Почти всички са дошли на ход, някои от доста далеч. Продължаваме посока Симитли и Банско. Ретро парада правим вече за 21 път. Традицията ще я продължим, живи и здрави", каза още той.

Андреев изказа специални благодарности към Община Благоевград за оказаната подкрепа.

От името на Община Благоевград, заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев също изказа благодарности към автомобилен ретро клуб "Пирин" за организацията на парада.

"Благодарности и към всички участници, към всички колекционери, към всички представители на бизнеса и хората, които направиха така, че XXI издание на Ретро парада в Благоевград да е по-голямо, по-интересно - с една дума повече", добави Кимчев. 

Той допълни, че днес Благоевград показва, че времето не спира страстта към класиката. 

"Всеки един от изложените автомобили тук е зареден с много история и носи много от стила и елегантността на миналото. Днес, всичко това сливаме и с емоцията от свободата на пътя", подчерта заместник-кметът.

Тази година голямата награда на Община Благоевград бе връчена на Антон Костадинов от Перник за представянето на два уникални автомобила с марка "Mercedes".