Предприемачът Нурелдин Елрамими е познат със серия инициативи в помощ на нуждаещите се и с благотворителни акции. Сега започва ново начинание - по негова идея е създадена фондация "Нова България", която ще помага на сираци и бедни хора в Пловдив. 

Първоначално помощ ще се оказва на хората от сферата на културата. В началото - в Пловдив, а след това може в цяла България.

Споделя, че познава много музиканти или писатели, които живеят на улицата. "Аз не харесвам това и ще правя нещо за тези хора" - каза в интервю за Plovdiv24.bg  младият бизнесмен.

Първата благотворителна инициатива, която планира, ще е насочена към децата на Пловдив. Всяко дете, което прочете книга, ще получи в замяна подарък. Няма значение кой е авторът - Чарлз Дикенз, Шекспир или приказка. "Това е много важно, защото сега всяко дете, моята дъщеря също, е с джиесема или таблета. Да знае книга - това е богатство" - казва Нурелдин.

Фондация "Нова България" е учредена от 9 души. Неин председател е Нурелдин Елрамими, а останалите членове са от различни градове в България. Има и един чужденец - италианец, от Милано, който много харесва Пловдив. Нурелдин решил да направи неправителствената организация, защото иска да има положителна промяна в страната, която се е превърнала в негова втора родина.

"Много обичам Пловдив. Обичам България. Моята дъщеря живее тук. Искам да направя нещо, да има промяна в България. Досега съм помагал на нуждаещи се, но искам да направя нещо по-голямо. Има много хора, готови да се включат в инициативите" - разказва той. 

Учредяването на фондацията документално е на приключване, остава само да се открие банкова сметка. Нурелдин Елрамими планира един път в седмицата да дава обяд за сираци и бедни хора. Първата инициатива ще насочена към децата без родители и вече е купил играчки за тях.

Нурелдин Елрамими е собственик на ресторант The Chicken Guy в мол "Марково тепе". Преди време, когато заведението се намира на кръстовището на булевардите "Васил Априлов" и "Пещерско шосе", е давал безплатен обяд на 30 бедни. По-рано е управлявал други ресторанти, в които поне три пъти седмично е изхранвал нуждаещи се.

33-годишният предприемач е роден в Кайро, Египет. За пръв път идва в България през 2009 г., за да учи история на музиката в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", влюбва се в Пловдив и остава тук. В България е създал семейство, има дъщеря, купил си е къща в китно село в Средна гора. Има издадени две книги за история на музиката - едната е на египетски, другата на български език.

Повече гледайте в прикаченото видео!