Пловдивският предприемач Радомир Спасов смята да сезира съда в Страсбург заради институционален проблем с община "Родопи", съобщи самият той.

За казуса съобщи единствено Plovdiv24.bg в публикация от събота. В сигнала до медията ни Спасов заяви, че общинската администрация възпрепятства по всякакъв начин реализирането на инвестиционното му намерение да изгради крайпътен комплекс "Разкош" на АМ "Тракия" при км 107+835 дясно посока София - Пловдив в имот семейна собственост в землището на село Цалапица. Планирано е комплексът да обслужва и двете посоки на движение като се замени опасна пътна връзка с наличен собствен надлез. 

От община "Родопи" са поискали заради наличието на 148 кв. м. общинска територия в пътната връзка актът за собственост да бъде издаден на името на общинската администрация. Още през 2023 г. му предложили да подпише договор за дарение.

"Изграждането на една пътна връзка струва над 3 милиона. Да не искат да им подаря магистралата? Трима министри от редовни правителства, а не служебни, са одобрили проекта за пътна безопасност. На 12 февруари проектът за комплекса заедно с Оценката за въздействие е внесен в община "Родопи", а преди това още миналата година съм депозирал искане за издаване на разрешение за строеж. Отказват с измислени поводи и причини. Ще се обърнем към съда в Страсбург" - коментира Спасов.

Пловдивчанинът обясни, че съинвеститорите на крайпътния комплекс са едни от най-големите предприемачи в Европа. Спасов заяви, че ще ги информира за последния развой на събитията около проекта в България и смята, че те от своя страна ще сезират европейските органи.