Решението на Общинския съвет за преместването на Паметника на Съветската армия е законно. Спазени са всички процедури от нас през март месец. Но то се изпълнява от областния управител. Никой никога не е указвал на областния управител да реже на парчета фигури от монумента. Имаме два големи гафа - закононарушение и рязането. Това каза в ефира на NOVA News общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев

Според него до започването на демонтажа е имало подготвена коалиция между ПП–ДБ и БСП.

"Направена е договорка за ляво управление. Председателят на СОС трябва да има 31 гласа. Ние в предния мандат имахме 27, сега ПП–ДБ имат 23. Трябва им ясно мнозинство, базирано на ценности. Така софиянци ще знаят дясно или ляво ще е управлението. Пращат ни се покани за срещи, но междувременно Бонев излиза в някое студио, къса си ризата и казва "не искаме подкрепата на ГЕРБ".

Твърде детинско и несериозно е, също и крайно неуважително да се държат сякаш имат мнозинство. Защо ни канят на срещи тогава? Да кажат с ляв или с десен Общински съвет ще работи Терзиев. Не може избирателите да стават заложник на мечтата на Бонев. Изтъргувано му е да бъде председател на СОС, но това не стана. В коалицията на ПП–ДБ има брак по сметка, не може да се управлява на инат. Никой от ГЕРБ не е склонен да подпали СОС, за да му бъде председател", коментира той.

По думите му с ясно мнозинство и разговори трябва да се търси подкрепа.

"ПП–ДБ предлагат плаващи мнозинства. Последният път, когато имаше такива в София, се случиха най-големите далавери през икономически лобита за инвестиции. Не получихме разчет на бюджета до днес", обясни още Георгиев.