Отвъд кадровите драми и политическите боричкания за председателското място в общинския съвет остава най-важното – работата за града, която трябва да продължи. Първият доклад, който внасям за разглеждане с колегите от ГЕРБ-СДС Татяна Георгиева и Диян Стаматов, е за нова ученическа автобусна линия за над 45 ученици от населените места извън София, но на територията на общината.

Това написа в личния си профил във Facebook общинският съветник Георги Георгиев

Ето какво още добави той:

Срещнахме се с родители на ученици от софийските села Войнеговци, Световрачене и Кубратово. Всеки ден 45 семейства осигуряват пътуването на децата си до 60 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. "Бенковски“ и обратно с личните си автомобили. Причината – разписанието на градския транспорт се различава от началния и крайния час на занятията и част от децата трябва да отидат значително по-рано от началото на часовете, както и да чакат дълго време след училище. Затова предлагаме създаването на нова експериментална ученическа линия с курсове сутрин и следобед в учебните дни, която да се обслужва от Столичен автотранспорт ЕАД.

Това е само началото на проекта ни за нови ученически линии. Предлагаме да се направи анализ и на разписанията на градския транспорт в останалите 34 села в Столична община, в които живеят над 63 000 граждани. Сред тях са и много ученици, пътуващи всеки ден до съседни населени места. Целта е да създадем пътна карта на новите ученически линии съобразно потребностите.

Ще търсим подкрепа за доклада ни от всички политически групи - както винаги сме правили.